info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog Tipy pro zdravý spánek Vytvořte si prostředí pro kvalitní spánek

Vytvořte si prostředí pro kvalitní spánek

Ložnice patří k nejdůležitějším místnostem naší domácnosti, právě zde totiž odpočíváme a nabíráme síly a energii posilujícím spánkem. Musíme si k němu ovšem vytvořit vhodné podmínky.

Ložnice patří k nejdůležitějším místnostem naší domácnosti, právě zde totiž odpočíváme a nabíráme síly a energii posilujícím spánkem. Musíme si k němu ovšem vytvořit vhodné podmínky. Narušitelů, kteří nás o něj okrádají, je totiž celá řada – hluk, světlo, teplota, velikost pokoje, ve kterém se do říše snů odebíráme, tvrdost matrace, nepohodlí polštáře. To všechno sehrává svou roli, ložnice totiž není jenom postel, ale působí na nás její prostředí jako celek.

Vytvořte si prostředí pro kvalitní spánek

Dominantní prvek interiéru

Na tom, jak dobře se tady budeme cítit, se podstatnou měrou podílí i podlaha. Jejímu výběru přesto mnoho z nás nevěnuje tolik pozornosti, kolik by si zasloužila. Místo ní spíš řešíme design lůžka, barevnost povlečení a závěsů či dekorační předměty a doplňky, které budou korespondovat se stylem, v němž je ložnice zařízena. Soustřeďujeme se na maličkosti a zapomínáme na dominantní a nepřehlédnutelný prvek celého prostoru. Právě podlahová krytina celou místnost krásně zútulní a zateplí, a to nejen na pohled, ale i na dotek, či spíše na došlap. Ráno tak bude mnohem příjemnější, když naše bosá chodidla po opuštění teplé postele spočinou na krásně hřejivé podlaze.

Konec koberců?

Po dlouhá léta měly v ložnici své neotřesitelné místo koberce, avšak třeba v domácnostech alergiků nepředstavují zrovna ideální volbu, navíc jsou také náročné na údržbu. A protože podlaha ovlivňuje kvalitu vzduchu a přispívá k zachování bezprašného prostředí, pomalu se od koberců upouští. Ke slovu se dostávají jiné alternativy, které jsou optimální jak svým složením, tak i svou praktičností. Chybu neuděláte s vinylovými podlahami, které zaujmou nejen hřejivostí, ale také měkkostí a elegancí. Jejich krásné dekory jsou doslova pastvou pro oči.

Boom přírodních materiálů

Oblibě se v poslední době těší přírodní materiály - čím dál většímu počtu lidí totiž není lhostejné, v jakém prostoru žijí a čím jsou dennodenně obklopeni. K naprostým stálicím, které nikdy nevyjdou z módy, patří dřevěné plovoucí podlahy. V našich ložnicích se však začínají zabydlovat také korkové krytiny či marmolea, která jsou pro své antibakteriální vlastnosti vhodným řešením i pro alergiky a astmatiky. Nároky na moderní bydlení v souladu s přírodou splňují ekologické podlahy vyrobené z obnovitelných surovin a bez chemických přísad, které jsou nezávadné jak pro nás, tak pro životní prostředí. Odolají i extrémní zátěži, takže dlouho vydrží a pochlubit se mohou také vynikajícími užitnými vlastnostmi. Seženete je v celé řadě dekorů, včetně atraktivních kreseb dřeva. Tak, vyberte si podle svého vkusu a vytvořte si ložnici, kde se vám bude relaxovat jedna báseň!