info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O postelích Vybíráte postel? 10 praktických tipů jak vybrat správně! - část 2

Vybíráte postel? 10 praktických tipů jak vybrat správně! - část 2

V druhém díle našeho článku se více než na samotné parametry správné postele, jako jsou rozměry nebo výška a čelo, zaměříme na detaily, které z obyčejné postele vyčarují skutečnou oázu klidu a odpočinku...

Přinášíme Vám druhou pětici tipů pro výběr správné postele, ve které se více než na samotné parametry správné postele, jako jsou rozměry nebo výška a čelo, zaměříme na praktickou stránku. Řekneme si o drobnostech a detailech, které ale můžou rozhodnout o tom, zda se Vaše postel stane skutečnou oázou klidu a odpočinku.

Vybíráte postel? 10 praktických tipů jak vybrat správně! - část 2

Zaměřte se na detail

Důraz na detail, který výrobce věnuje svým produktům Vám hodně napoví o celkové kvalitě nejen viditelných částí postele, ale také těch skrytých. Zaměřte se proto například na provedení spojů a hran nebo kvalitu čalounění a provedení prošití.

kvalitních čalouněných postelí je čelo z pohledové strany očalouněno vždy až dolů. Při vyklopení roštu nebo volbě nižší matrace tak působí stále kompaktně a esteticky.

Zamyslete se nad vhodným přístupem do úložného prostoru

Úložný prostor pod postelí je jistě skvělým pomocníkem, zejména v malých bytech. Při jeho výběru doporučujeme řešit zejména jak často jej budete využívat a jak se k němu dostanete.

V případě šuplíků je potřeba myslet na dostatečný prostor v okolí pro jejich vysouvání, u přístupu z vrchu je naopak důležitý prostoru nad postelí, kam se bude rošt vyklápět.

Pokud se rozhodnete využívat úložný prostor pro sezónní výbavu, kterou využijete jen několikrát do roka, můžete dokonce zvolit rošty statické bez vyklápění.

Úložný prostor a motorový rošt

Vybíráte-li postel s úložným prostorem a rozhodnete se zároveň pro motorový rošt, doporučujeme zamyslet se nad přístupem k úložnému prostoru, tak aby motory roštu zasahující do prostoru nebránily vysunutí šuplíků apod.

Mějte na paměti, že motory roštu zasahující do úložného prostoru také omezují jeho kapacitu. Sázkou na jistotu je pak výběr roštu s motory v rámu roštu, které jsou pro kombinaci s úložným prostorem ideální.

Vybírejte motorový rošt včetně příslušenství…

Motorový rošt přináší řadu benefitů na poli zdraví i komfortu a umí Vám nabídnout tu nejzdravější možnou polohu spánku. Aby Vám motorový rošt sloužil bez problémů doporučujeme jej vybavit držáky matrací, které zajistí matraci vždy na tom správném místě.

Vybíráte-li polohovatelný rošt do stávající postele, poraďte se s odborníkem, aby vše pasovalo tak jak má…

Matrace pro kontinentální postel

Boxspring je moderní vysoké lůžko, jehož komfort vychází z kombinace základny a matrace. Při jejím výběru doporučujeme volit matraci nebo vrchní topper vcelku, který sjednotí ložnou plochu a zamezí rozjíždění matrací.

Seznamte se s možnostmi čištění čalounění

Čalouněné postele nebo noční stolky vyžadují jen běžnou údržbu, zejména při jejich znečištění je ale dobré vědět, jaké jsou možnosti jejich čištění. Seznamte se proto před nákupem ve zkratce, jak čalounění udržovat.