info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog Tipy pro zdravý spánek Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 2. trimestr

Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 2. trimestr

V druhém trimestru těhotenství dochází k celkovému zklidnění. Ranní nevolnosti již ustupují a vaše těhotenství vás zatím nijak neomezuje. I přesto je dobré dodržovat některé zásady pro zdravý spánek.

Jak si udržet kvalitní spánek během prvních měsíců těhotenství jste se již dozvěděli v našem minulém článku Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 1. trimestr. Teď se můžete dozvědět další rady pro kvalitní spánek v pokročilém těhotenství.

V druhém trimestru těhotenství dochází k celkovému zklidnění. Ranní nevolnosti již ustupují a vaše těhotenství vás zatím nijak neomezuje. I přesto je dobré dodržovat některé zásady pro zdravý spánek.

Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 2. trimestr

Pohybové aktivity pro lepší spánek

Během těchto měsíců většina maminek začíná docházet na cvičení pro těhotné. Cvičení zlepšuje krevní oběh a tím zajišťuje lepší spánek. Ať už se však jedná o toto cvičení nebo o jakékoliv jiné pohybové aktivity, je dobré provádět je spíše v dopoledních hodinách nebo v první polovině odpoledne. Důvod je jednoduchý. Takové cvičení totiž tělo nabudí a člověku se nechce spát. Před spaním by mělo být tělo v klidu, aby se připravilo na spánek. To zajistí rychlejší usínání a hlubší spánek.

Prostředí spánku

Ložnici by si měla nastávající maminka také trochu uzpůsobit. Před spaním je dobré na 15 minut otevřít okno a vyvětrat místnost. Omezte také světelné zdroje na minimum, zatáhněte žaluzie nebo rolety. Teplota v ložnici by měla být o tři stupně menší než v ostatních místnostech. Nepoužívejte mobil, počítač a tablet před spaním a raději si přečtěte pár stránek vaší oblíbené knihy. Připravujte se na spánek již před samotným ulehnutím do postele.  Vaše usnutí pak bude mnohem rychlejší a spánek kvalitnější.

Respirační potíže řeší vonné esence

Některé ženy začnou v těhotenství trápit respirační potíže. Čich se většinou zlepšuje a žena bývá citlivá na pachy i vůně. Často jí nebývají příjemné stejné vůně jako před těhotenstvím. Pro uvolnění dutin je dobré používat zvlhčovače vzduchu a vonné esence. Příjemná vůně zklidňuje tělo a přináší pocit únavy. Vonné esence vám pomohou udělat z vaší ložnice oázu klidu a relaxu. Přijďte si vyzkoušet, která vám bude vonět nejvíce na nejbližší prodejnu ProSpánek.