info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog Zajímavé články Boj s alergiemi ve vaší posteli - 2. díl

Boj s alergiemi ve vaší posteli - 2. díl

Alergie znepříjemňuje život každému druhému člověku u nás. Pokud patříte k těm, kteří si po náročné dni lehnou do postele a na místo vytouženého odpočinku je čeká maraton smrkání a kýchání, pokračujeme s výčtem tipů pro boj s alergiemi ve Vaší ložnici.

Alergie znepříjemňuje život každému druhému člověku u nás. Pokud patříte k těm, kteří si po náročné dni lehnou do postele a na místo vytouženého odpočinku je čeká maraton smrkání a kýchání, pokračujeme s výčtem tipů pro boj s alergiemi ve Vaší ložnici.

Boj s alergiemi ve vaší posteli - 2. díl

Obávaní roztoči

Alergií na roztoče trpí značná část populace, dokonce každý pátý člověk u nás trpí alergií na roztoče nebo prach, ve kterém jsou obsaženi.  Ty se objevují všude kolem nás a je tedy nutné si uvědomit, že roztoči jsou všude a úplně se jich nezbavíme nikdy. Můžeme však eliminovat kontakt s nimi.

Chránič matrací jako řešení

Na trhu můžeme nalézt značné množství chráničů na polštáře, peřiny, ale především i na matrace. Avšak při výběru těchto ochranných produktů věnujte velkou pozornost jejich provedení. Chránič by totiž neměl být zcela nepropustný. Během noci se totiž v matraci přirozeně shromažďuje vlhkost, a pokud by neměla možnost vypařit se, z vaší matrace by se mohl rychle stát ráj pro plísně.

Nebojte se také zainvestovat něco málo navíc.  Jde o vaše zdraví a dlouhodobou investici. Chránič na matrace také značně prodlouží životnost vaší matrace, takže přináší do vaší postele samé výhody. Dalším přínosným pomocníkem do vaší ložnice jsou tzv. vyvařovací lůžkoviny. Ty se dají prát až na 95 °C, což zaručeně zahubí všechny škůdce a jsou tedy velmi vhodné pro alergiky. Naši odborníci na prodejnách vám jistě rádi poradí a společně s nimi můžete najít to pravé pro vaši matraci a lůžkoviny.

Nejjednodušší opatření

Co dělat dokud si chránič nekoupím? Nejjednodušším řešením je čerstvý vzduch. Každé ráno a večer otevřete okno alespoň na 15 minut a nechte do vaší ložnice proudit vzduch. Vlhkost z matrace se odpaří a i vám se bude ve vaší ložnici lépe spát. Také polštáře a peřiny často větrejte. Nezapomeňte, že s nimi jste v nejbližším kontaktu po celou noc. A v neposlední řadě své lůžkoviny často perte a pravidelně vyměňujte. Zamezíte tak dlouhodobému kontaktu s roztoči, které při praní zahubíte.  

Řešení alergie nejsou jen o eliminaci roztočů. Přečtěte si také náš první článek, kde se dozvíte příznaky alergie a další tipy pro její řešení, Boj s alergiemi ve vaší posteli.