info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog Zajímavé články Boj s alergiemi ve vaší posteli - 1. díl

Boj s alergiemi ve vaší posteli - 1. díl

Alergie se stala obávaným, avšak často používaným slovem v naší společnosti. Člověk jí může trpět téměř na cokoliv a život s ní není rozhodně snadný. Máme pro vás proto několik tipů, jak s alergiemi bojovat ve vaší posteli.

Alergie se stala obávaným, avšak často používaným slovem v naší společnosti. Alergií může člověk trpět téměř na cokoliv a život s ní není rozhodně snadný. Ať už se však jedná o alergii na určitou potravinu, pyl, prach, zvíře či bodnutí hmyzem, vždy se s tím dá nějak bojovat a alespoň o něco si usnadnit život s alergií. Máme pro vás proto několik tipů, jak s alergiemi bojovat ve vaší posteli.

Boj s alergiemi ve vaší posteli - 1. díl

Příznaky alergie:

  • pálení, slzení očí
  • rýma – vodnatá rýma, pálení v nose, pocit ucpaného nosu
  • opakované kýchání
  • ekzém – zarudlá, svědivá kůže na tvářích, pokožce hlavy, podkolenních a loketních jamkách

Všechny tyto příznaky mohou být doprovázeny potížemi se spánkem, nebo alespoň pocitem únavy. Alergie člověka totiž velmi vyčerpává.

Navíc se tyto příznaky velmi podobají příznakům chřipky a nachlazení. Avšak jsou opakované a při odstranění alergenu často úplně vymizí.

Alergie může způsobit:

  • zánět spojivek 
  • astma 

Alergiemi, čím dál častěji trpí již děti a tak je důležité vědět, jak se dá proti nim bránit a zlepšit tak život s alergií.

Léky tlumí příznaky pouze krátkodobě

První vaše kroky při podezření na alergii by měli mířit k lékaři. Ten nejen určí přesný typ vaší alergie, ale také doporučí další postup. Je důležité si uvědomit, že léky, které vám předepíše, alergii neléčí, pouze zmírňuje její příznaky a to bohužel krátkodobě. Samozřejmě je to vítaná první pomoc a na čas se vám uleví, ale jsou tu i možnosti, jak s alergií žít dlouhodobě a nemít v ruce neustále kapesník.

Úklid v domácnosti alergika

Pokud trpíte alergií na prach nejdůležitějším aspektem prevence je úklid. Nebudeme vás zde strašit úklidem desinfekcí, jde pouze o eliminaci alergenů do únosné míry. Pomocníkem vám mohou být spreje proti prachu nebo výkonné vysavače. Bohužel ani výkonný vysavač vás nezbaví roztočů (roztočům se budeme věnovat v samostatném článku) a hluboko usazeného prachu ve vaší posteli.

Věnujte tedy péči své matraci a lůžkovinám. Při výběru se můžete orientovat například teplotou, na kterou se dají prát. Pokud se jedná o 60°C a víc máte již zaručeno čisté prostředí ve vaší posteli a tím i kvalitní a kýcháním nerušený spánek.

Důležitou součástí pro postel alergika je také rošt, který umožní, aby se vlhkost, která se v matraci kumuluje, odváděla zespodu postele pryč.