info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.

Vyspěte se konečně dorůžova

Během spánku naše tělo odpočívá a střádá síly na další den. Na tom, jak odpočatí a s jakou energií se ráno probudíte, má vliv nejen vaše psychická pohoda či fyzické zdraví, ale třeba i kvalita prostředí.

Během spánku naše tělo odpočívá a střádá síly na další den. Na tom, jak odpočatí a s jakou energií se ráno probudíte, má vliv nejen vaše psychická pohoda či fyzické zdraví, ale třeba i kvalita vašeho „ležení“. Pokud uléháte na starou matraci, pod hlavu si dáte proleželý polštář a zakryjete se nevhodnou přikrývkou, pak nový den jen stěží přivítáte čerství a svěží.

Vyspěte se konečně dorůžova

Nepodceňte prostředí

Důležitou roli hraje i prostředí ložnice. Pozornost proto věnujte výběru nábytku, a to nejen pokud jde o design, ale především o jeho množství. Prostor byste jím neměli příliš zaplnit, aby nepůsobil stísněně. U postele vám však nesmí chybět noční stolky, na které si můžete odložit mobil nebo rozečtenou knihu. Oceníte zde také praktické komody, které poskytnou dostatek úložných prostor a zavedou do vaší domácnosti přehlednost a systém. Navíc se stanou krásným designovým prvkem, který pohladí vaše oči i duši a zkrásní a zútulní celý pokoj. Útulnost a pohodlí navodí i doplňky a dekorace, které pohladí duši a prozáří každý kout. Opatrní buďte s rostlinami, neumísťujte je do blízkosti postele a nepřehánějte to s jejich množstvím, aby to u vás nevonělo jako v botanické zahradě. Pokud se bez nich neobejdete, volte umělé květiny, které jsou od těch živých k nerozeznání. Pozornost věnujte i textilním dekoracím, jako jsou polštářky, plédy nebo přehozy na postel.

Posviťte si

Podcenit nesmíte ani osvětlení, a to i přesto, že ložnice slouží primárně ke spánku. Avšak, občas si chcete něco přečíst nebo si vybrat oblečení z šatní skříně. A to jsou přesně ty situace, na které potřebujete dobře vidět. Volte sem světlo, které navozuje uklidňující atmosféru. Sáhněte po svítidlech s velkou plochou, která nebudou ostrá ani příliš intenzivní. Na stropě nesmí chybět lustr – jeho barva i design závisí zcela na vašem vkusu a také stylu dané místnosti. Nezapomeňte ale ani na nástěnná svítidla, u postele pak oceníte praktickou lampičku. Tak, vylaďte si vaši ložnici k dokonalosti a vašemu klidnému spánku nic bránit nebude.