info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O spánku Světový den spánku nebo Mezinárodní den zdravého spánku? Který s námi oslavíte?

Světový den spánku nebo Mezinárodní den zdravého spánku? Který s námi oslavíte?

V kalendáři můžete najít spoustu zajímavých svátků a dní, které jsou zasvěceny nějaké činnosti, problematice a podobným událostem. Mezi touto širokou škálou najdete i den spánku. Nebo vlastně rovnou dva dny spánku. Jaký je mezi nimi rozdíl a kdy se vlastně slaví?

Světový den spánku

 

Prvním z těchto dní je tzv. Světový den spánku, v angličtině Světový den spánku, který připadá na poslední pátek před jarní rovnodenností. Z tohoto důvodu se jeho datum každý rok mění, letos slavíme Světový den spánku 19. března. Pořádá její Výbor světového dne spánku, který spadá pod Světovou asociaci spánkové medicíny (WASM) a uznal její také Česká společnost pro výzkum spánku a spánkovou medicínu.

Tato každoroční událost má za cíl snížit dopad zdravotních rizik na společnost způsobenou nedostatečně kvalitním spánkem. Díky oslavám tohoto dne vlastně rozšiřuje povědomí o spánkových pohybech, nespavosti a celkově o objemu, jak důležité role hraje zdravý spánek v našem životě.


 

Mezinárodní den zdravého spánku

Druhým dnem oslavující spánek je Mezinárodní den zdravého spánku, který se slaví každý rok v první jarní den, tedy 21. března. Tento den vznikl jako iniciativa Worldwide Project on Sleep and Health (WWPSH). I tento den má za cíl oslavit spánek a rozšířit povědomí veřejnosti o významu zdravého spánku a jeho vlivu na naše zdraví. Cílem je také osvěta v oblasti zdravého životního stylu a s tím spojená prevence onemocnění a poruch spánku.

I my v ProSpánku věříme v hodnotu zdravého a kvalitního spánku, a proto s námi pojďte oslavit hned oba dva dny zdravého spánku. Letos jsme pro vás připravili akční nabídku kvalitních produktů, které podpoří váš zdravý spánek.