info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O lůžkovinách Správný čas na výměnu vašich lůžkovin právě nastal.

Správný čas na výměnu vašich lůžkovin právě nastal.

I v lůžkovinách najdeme několik rozdílů, které byste měli znát a při výběru lůžkovin se jimi řídit. Věděli jste například, že existují hned tři druhy lůžkovin? Nebo že i lůžkoviny mohou zajišťovat stálou teplotu v lůžku? Také jste možná netušili, že lůžkoviny bychom měli měnit dle ročního období. Je tohle pro vás novinka? Pojďme se na lůžkoviny podívat z blízka.

I v lůžkovinách najdeme několik rozdílů, které byste měli znát a při výběru lůžkovin se jimi řídit. Věděli jste například, že existují hned tři druhy lůžkovin? Nebo že i lůžkoviny mohou zajišťovat stálou teplotu v lůžku? Také jste možná netušili, že lůžkoviny bychom měli měnit dle ročního období. Je tohle pro vás novinka? Pojďme se na lůžkoviny podívat z blízka.

Správný čas na výměnu vašich lůžkovin právě nastal.

Tři druhy lůžkovin

Lůžkovin existují, jak již víte, tři druhy. Jaké rozlišujeme a jaké jsou mezi nimi rozdíly? Máme pro vás tzv. letní lůžkoviny, které, jak již název napovídá, jsou vhodné pro letní měsíce. Většinou se jedná o měsíce červen až říjen, ale samozřejmě záleží dle počasí, takže pokud nás babí léto doprovází déle, můžeme je používat až do listopadu. Letní lůžkoviny jsou lehké a splývavé přikrývky. Jejich velkou výhodou je vysoká absorpce vlhkosti a její odvod, která se v letních měsících zvláště hodí. Také se vyznačují svými termoregulačními schopnostmi,  kdy zajišťují, aby vám v lůžku nebylo příliš velké horko a udržují stálou teplotu v lůžku pro váš klidný spánek. 

Dalším druhem jsou středně hřejivé lůžkoviny někdy také nazývané celoroční lůžkoviny. A to z zcela jednoduchého důvodu, jsou totiž často využívány po celý rok. Stejně jako letní lůžkoviny zajišťují skvělou termoregulaci v posteli. Jsou nadýchané, vzdušné a vhodné pro alergiky. Speciálním druhem lůžkoviny také jsou lůžkoviny, kdy získáváte dvě přikrývky, které se k sobě dají připnout a vytvoří tak jednu přikrývku. Ta je vhodná pro zimní noci, v létě pak můžete jednu část jednoduše odepnout a získat tak letní lůžkoviny.

Posledním druhem jsou vysoce hřejivé lůžkoviny vhodné právě pro zimní noci, jaké již začínají v těchto dnech. Tyto lůžkoviny se vyznačují nízkou hmotností a přitom vysokou hřejivostí. Jejich výborné izolační vlastnosti nenechají unikat teplo z vašeho lůžka. Přesto máte pocit, že na vás téměř nic neleží. Dnes již není nutné mít na sobě těžké přikrývky, aby nám bylo teplo. Lůžkoviny jsou navíc antibakteriální a opět vhodné i pro alergiky.

Ještě něco navíc

 Pro nejvyšší hygienický standart si můžete pořídit vyvařovací lůžkoviny. Ty se dají prát až na 95 ° C. Při této teplotě jsou zaručeně zabity všechny bakterie a roztoči. I přesto tyto lůžkoviny zůstávají neustále nadýchané a vzdušné, to svědčí o jejich vysoké kvalitě.

Ani na děti nezapomínáme. Lůžkoviny pro děti se také dají prát na 95 ° C, čímž je opět zajištěna maximální hygiena v lůžku. Dětské lůžkoviny jsou také velmi odolné, myslíme totiž na občasné nehody našich malých ratolestí a dále napomáhají zdravému spánku dětí, který je pro ně tak důležitý.