info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O lůžkovinách S hygienou lůžka vám pomohou chrániče matrací

S hygienou lůžka vám pomohou chrániče matrací

Chrániče jsou často opomíjeným, avšak praktickým doplňkem v každé ložnici, které mohou do velké míry přispět k zachování hygienického prostředí a životnosti vaší matrace. Chrání totiž matraci před znečištěním či mechanickým opotřebením a prodlužují tím její životnost.

Chrániče matrací by měly patřit do základní výbavy každé ložnice. Chrání matraci před znečištěním či mechanickým poškozením a prodlužují tím její životnost. Chránič by měl být pratelný alespoň na 60 ºC, jelikož tato teplota zajistí zničení bakterií a veškerých nečistot.

Kam chránič umístit a jak ho upevnit?

Chránič patří na matraci pod prostěradlo. Na trhu existuje několik druhů chráničů. Nejčastěji se setkáte s chrániči, které mají po svém obvodu gumu a vypadají jako klasické prostěradlo. Další možností jsou chrániče s všitými gumovými pásky v rozích. Ty zabrání posunutí chrániče a zajistí, že chránič zůstane na svém místě a nikam se nebude posunovat.

 


chránič matrace

 

Matracový chránič versus roztoči

Aby byla matrace lépe chráněna před roztoči a tím se prodloužila i její životnost, vyplatí se investovat do matracového chrániče. Matracový chránič zlepšuje osobní hygienu a udržuje matraci vždy čistou. Je to účinná ochrana proti prachovému roztoči, bakteriím, choroboplodným zárodkům a mikroorganismům. Používá se jako mezivrstva mezi prostěradlem a matrací.

Matracové chrániče se vyrábějí z funkčního, zdravotně nezávadného materiálu s membránou, jsou nenápadné a lehké, na dotyk velmi příjemné, prodyšné, sací, ale zároveň nepropustné.

Matracový chránič je vhodný nejen jako prevence před látkami vyvolávajícími alergii, ale i při inkontinenci a podobných obtížích seniorů a malých dětí. Zvláště u dětí se stává, že občas do postele vylijí pití nebo nestačí doběhnout na toaletu.

Chrániče matrací ocení i dospělí, kteří se v noci nadměrně potí, neboť matracové chrániče zabraňují náhlému průniku vlhkosti a potu do matrací. Pot, který proniká do matrace se vlivem odvětrávání sice vypařuje, ale zanechává v matracích soli a biologické látky v něm rozpuštěné. Soli časem ucpávají pórovitou strukturu matrace, díky čemuž se v matracích postupně zvyšuje vlhkost, která je ideální pro roztoče a ostatní bakterie.

Prodloužení životnosti matrace díky chrániči

Potahy jsou již v dnešní době součástí každé matrace a její základní výbavy. Pokud však chcete pro vaši matraci dokonalou ochranu, kupte si chránič matrace, i když se vám to může zdát zprvu jako zbytečnost. Chránič matrace neovlivní její funkčnost či kvalitu a veškeré vlastnosti matrace tak zůstávají zachovány. Chránič zároveň prodlužuje životnost matrace až o několik let a slouží také jako tepelný izolant. Navíc jsou chrániče navržené tak, že ani nepostřehnete, že je na matraci máte. Jsou dostatečně poddajné a funkční.

 

Zaujal vás chránič matrace jako praktický a přínosný doplněk Vaší matrace? Podívejte se na naši nabídku matracových chráničů zde.