info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.

Pusťte jaro do své ložnice

Jaro je nejen časem, kdy všechno kolem kvete a příroda se probouzí ze zimního spánku, ale také dobou velkého úklidu. Tomu by neměla ujít ani žádná ložnice. Věnujte jí dostatečnou péči a vytvořte čisté místo pro váš klidnější spánek.

U ložnice máme často tendenci úklid opomíjet a nevěnujeme mu takovou pozornost, jakou by si zasloužil. Úklid ložnice je přitom neméně důležitý a do značné míry ovlivňuje kvalitu našeho spánku, protože spát v zaprášeném a špinavém prostředí není pro naše zdraví ani trochu prospěšné. Doporučujeme proto kompletní jarní úklidovou očistu i pro naše ložnice.

Věnujte ložnici dostatečnou pozornost

Začněte úklidem celé místnosti a důkladně očistěte všechny povrchy od prachu. Ložnice by měla představovat prostor pro odpočinek, klid a relaxaci. Zbavte se všech přebytečných věcí, které zde zabírají prostor nebo se na různých místech jen tak povalují. Protřiďte také svůj šatník a pokud najdete kousky, které již dlouho nenosíte, dejte oblečení druhou šanci, ať se dostane k někomu, komu může ještě posloužit. K tomu využijte například kontejnery na textil, ze kterých tento obsah poputuje k různým neziskovým organizacím a domovům. V ložnici byste také neměli mít vystavené žádné přebytečné věci a spíše byste se měli snažit vytvořit  sdílený prostor dvou partnerů. Proto se příliš nedoporučuje, abyste zde měli fotky svých dětí, ale když už fotky, tak ze společných zážitků dvou partnerů.


 

Jak na úklid postele?

Posteli při úklidu věnujte důkladnou pozornost, která se rozhodně vyplatí. Jde o místo, kde se mohou vyskytovat roztoči, bakterie a nepřetržitě se zde hromadí padající vlasy a uvolňující se šupinky kůže. Abyste nedali roztočům šanci, předcházejte jejich výskytu pravidelným praním ložního prádla v průběhu celého roku. Jarní úklid proto rovněž zahajte praním prostěradelpovlečenípřikrývek a potahů polštářů. Vždy se dle symbolů na etiketě ujistěte, že jde o výrobek, který lze prát a ověřte si i teplotu praní. Pokud máte na matraci umístěný náš chránič, vyperte samozřejmě i ten, konkrétně až na 90 °C. Chránič po vyprání opatrně vyjměte z pračky a zbavte se veškeré nadbytečné vody, která zde zůstane. Následně se postarejte také o matrace, které doporučujeme vyvětratvysát a v případě, že máte matraci se snímatelným potahem, tak vyprat i samotný potah. Závěrem oblečte peřiny do jarních barev a vzorů, které budou představovat krásnou tečku za vaším úsilím ke krásné jarní ložnici.