info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog Zajímavé články Podlaha nejen do ložnice. Poradíme vám jak vybírat...

Podlaha nejen do ložnice. Poradíme vám jak vybírat...

Víte, co hraje nejen v ložnici důležitou roli? Pro někoho to možná bude trochu překvapivé, ale je to podlaha. Právě ona totiž určuje celkový dojem každé místnosti. Proto je třeba jejímu výběru věnovat dostatečnou pozornost. Jak ale nešlápnout vedle a zvolit tu pravou?

Víte, co hraje v interiéru nejdůležitější roli? Pro někoho to možná bude trochu překvapivé, ale je to tak – podlaha. Právě ona totiž určuje celkový dojem z každé místnosti. Proto je třeba jejímu výběru věnovat dostatečnou pozornost. Jak ale nešlápnout vedle a zvolit tu pravou?

V úvahu musíte vzít zatížení, jakému bude podlaha vystavena, jestli pod ní bude podlahové topení, jakou bude vyžadovat údržbu i kolik peněz chcete investovat. Vše si pečlivě promyslete, ujasněte si základní směr a pak už „jen“ vybírejte.

Podlaha nejen do ložnice. Poradíme vám jak vybírat...

Odlišné využití

Každá místnost v našem bytě má své odlišné využití. Ložnice slouží ke spánku, kuchyně k přípravě jídla, obývací pokoj k odpočinku a relaxaci. A toto kritérium musíme při volbě podlahy zohlednit. Ne každá krytina je totiž vhodná do všech prostor. Pokud si nejste jisti, nechte si poradit od odborníků. Ti vám budou schopni poradit s výběrem podlahy i do atypických prostor nebo poradí s výběrem nábytku na míru.

Dodržte hlavní zásadu

Na pozoru je třeba mít se v případě, že propojujete obývací pokoj s kuchyní. Aby celá místnost vypadala jednotně a vytvořili jste příjemný otevřený interiér, musíte dodržet zásadu: stejný nábytek, stejná podlaha a stejné barvy. Jinak bude výsledek přinejmenším chaotický. Spolu s podlahami musí ladit také okna a dveře. Zde máte na výběr dvě možnosti – buď se barevně sjednotíte, nebo se naopak vydáte cestou kontrastu. Ta je sice trochu „klikatější“, ale například kombinace světlé dřevěné podlahy spolu s tmavými dveřmi vypadá opravdu hezky. Není tedy divu, že patří k nejoblíbenějším.

Podlaha nejen do ložnice. Poradíme vám jak vybírat... 2

Nepodceňte pokládku

Řešit budete muset také samotnou pokládku. Dnes už jsou krytiny na takové úrovni, že si je zvládne položit sám i naprostý laik. Vybíráte-li si ale například dlažbu nebo vinylovou podlahu a nikdy předtím jste to nedělali, raději povolejte odborníka. I sebemenší chyba totiž může vyústit ve velký problém. Důležitou roli hraje také kvalita podkladu. Tato „neviditelná“ část podlahy, významně ovlivňuje výsledek. Každá větší nerovnost nebo hrubá nečistota může totiž narušit její strukturu.

Nezruinujte váš rozpočet

Nemusíte zruinovat váš rodinný rozpočet. Pokud je pro vás dřevěná podlaha příliš drahá, sáhněte po plovoucí laminátové podlaze, která vás vyjde levněji. Navíc věrně kopíruje dekor přírodních materiálů, takže na první pohled nikdo nerozezná, že jde o laminát. Pochvalovat si ho budete, pokud máte malé děti nebo sdílíte domácnost s vašimi zvířecími mazlíčky – není totiž tak náchylný ke škrábancům. Tak, vyberte si podlahu, po které se vám bude chodit jako v bavlnce!