info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.

Jak si vybrat správný polštář?

I když budete mít tu nejlepší matraci na světě, ale vyberete si špatný polštář, probudíte se ráno se ztuhlým krkem a bolestí hlavy. Tomu se určitě chceme všichni vyhnout.

Bez kvalitního polštáře se dobrého spánku nedočkáte

Jak poznáte, že jste si vybrali polštář správně? Záleží na poloze. Pokud ležíte na boku, musí polštář držet vaši krční páteř v rovině. Vaše hlava by neměla být vyvrácená ani na jednu stranu.

 

Tento polštář je příliš vysoký.

 

Naopak na tomto polštáři je hlava vyvrácená směrem dolů.

 

Tento polštář je vhodný, jelikož je páteř v rovině.

 

Na zádech to funguje podobně.

S vysokým polštářem bude vaše hlava příliš předkloněná.

 

S nízkým naopak v záklonu.

 

Teprve takto je to přesně tak, jak to má vypadat. Krční páteř by měla na polštáři ležet rovně a přirozeně.

Krční páteři prospívá polštář vysoký tak akorát. Na břichu je to ještě úplně jiná situace. Doporučujeme vám vybrat si polštář co nejnižší a se speciálním tvarem.

Dalším pravidlem je vyzkoušet si polštář na matraci, která je tuhostí i pocitově podobná té, na které spíte doma. Jeden a ten stejný polštář se totiž na měkké matraci chová úplně jinak než na matraci tvrdé.

 

Zatímco tento polštář je na měkké matraci vhodný. 

 

S tuhou matrací už nevyplňuje mezeru mezi krkem a matrací tak, jak by měl.

 

A ještě jeden detail. Polštář při spánku či zkoušení dáváme nad ramena. Každý jsme jiný, někdo má krk delší, někdo kratší, někdo mohutnější, někdo hubenější. Pro každého je proto vhodný jiný polštář.

Roli hrají i velikosti a výšky polštářů. Pokud trávíte většinu noci v jedné poloze, můžete si vybrat speciální anatomické polštáře pro spánek na břichu, boku nebo zádech. Nebo můžete jít cestou univerzálního tvaru, který vám poslouží, ať už spíte jakkoliv. Každopádně vám ale doporučujeme vybrat si polštář z paměťové pěny nebo materiálu Tempur, který se nejlépe přizpůsobí vaší páteři a skvěle se rozkládá u vaší hlavy. Kdyby vám tyto materiály nevyhovovaly, určitě se dá najít i jiné zdravé řešení.

 

Přijde Vám to celé jako velká věda? Polštářů jsou dnes na trhu stovky a není jednoduché si mezi nimi vybrat ten pravý. Nejlepší je proto navštívit specializovanou prodejnu nebo se poradit s našimi odborníky přes chat nebo telefon.