info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog Zajímavé články Jak si originálně zútulnit ložnici vánoční výzdobou?

Jak si originálně zútulnit ložnici vánoční výzdobou?

Blíží se ty nejkrásnější svátky roku a s nimi přichází doba volna a odpočinku. Tento čas lze trávit různým způsobem, nicméně neexistuje lepší místo na odpočinek než vlastní postel. Vždyť právě zde spíme a čerpáme síly do dalších dnů. Proto je důležité, abychom se v této místnosti cítili útulně, příjemně a vánoční čas přenesli i sem.

Držte se decentních prvků

Vánoční dekorace vnesou ducha Vánoc i do vaší ložnice a ucítíte jej již od probuzení. Myslet na tento krásný čas vždy, když budete ulehat ke spánku, může být také velmi příjemné a uspokojivé. Existuje však pravidlo, dle kterého byste měli k výzdobě tohoto pokoje přistupovat. Chce to cit a decentnost, aby ve vaší ložnici nebyly zbytečné rušivé elementy. Postavit si před postel figurínu soba, Santa Clause, sněhuláka či jinou postavičku rozhodně není dobré řešení. Jsme si jistí, že se této dekorace v noci spíše leknete. Volte tedy takové doplňky, které celkový dojem z útulného a relaxačního prostředí podpoří.

Vytvořte zimní prostředí z přírodních a bílých dekorací

Bílé vánoční a adventní dekorace jsou jemné, něžné, elegantní, neutrální a bezesporu zimní. Velkou výhodou je jejich snadná kombinovatelnost s jinými odstíny. Ať už chcete mít interiér čistě bílý nebo dáváte přednost tradičním vánočním barvám, jako je červená, zelená, zlatá, nebo stříbrná, právě s bílými dekoracemi bude místnost působit půvabně a decentně. Do každého interiéru jsou vždy dobrou volbou také přírodní a dřevěné dekorace. Těmi nemůžete nikdy nic zkazit, ba naopak přírodními doplňky podpoříte hřejivost interiéru.

Náš TIP

Pokud si chcete ložnici vyzdobit ve vánočním duchu, ale stále decentně, dejte vyniknout dřevu. Zavěste si do okna vyřezávané dřevěné vločky nebo vložte do vázy větvičky a ozdobte je baňkami a dalšími dekoracemi. Zvlášť, pokud máte postel z masivu nebo většinu nábytku z přírodního dřeva, dekorace se tím stanou méně násilné. V našem e-shopu však najdete i bílé kvalitní postele

Ložnice o vánicích dřevěné doplňky

 

Svítící dekorace dodají to správné kouzlo

Ačkoliv se do ložnice nehodí žádné blikající vánoční řetězy, světlo do ložnice můžete přeci jen vnést pomocí decentních dekorativních světýlek. Poslouží místo lampičky a vytvoří naprosto romantickou a kouzelnou atmosféru. K dostání jsou velmi flexibilní osvětlení na tužkové baterie, takže je lze bez omezení umístit v podstatě kdekoliv. K instalaci světelných řetězů vám bude většinou stačit lepící pistole nebo páska. Při upevňování dekorací si dejte pozor na to, abyste neponičili při odlepování nábytek nebo omítky. Vytvořit si také můžete poměrně jednoduché dřevěné rámečky ve tvaru stromečku nebo hvězdy. Zde už ale bude potřeba mimo větší dávky šikovnosti také aku vrtačka nebo bruska. Inspiraci najdete například na Pinterestu.

Jak na originální a útulnou vánoční výzdobu v ložnici? 2

Náš TIP

Dokonale působí dekorativní osvětlení za postelí. Stačí světýlka obmotat nebo připevnit k čelu postele pro nádech kouzelné atmosféry.

Pokojové květiny ve vánočním kabátku pro klidný spánek

Tvrdíme, že květiny do ložnice příliš nepatří, ale právě ty vnesou o Vánocích do místnosti kus života a přírody, tak proč neudělat výjimku. Navíc lze zvolit i druhy, které uvolňují dostatek vzduchu a zlepší vám celkovou kvalitu spánku. Vsaďte na Levanduli, Aloe Vera, Jasmín, Břečťan či Hadí kořen. Vyhýbat se nemusíte ani Vánoční hvězdě. Když k ní zvolíte vánoční květináč či originální obal, ihned získáte jednoduchou, avšak krásnou dekoraci na okenní parapet, komodu, poličku či noční stolek. Krásných a originálních květináčů je nespočet. Na Vánoce lze použít výraznější barvy, jako je červená či zlatá. Nic nezkazíte ani sněhově bílým květináčem, ve kterém pokojová rostlina vynikne.

Proměňte vaši ložnici v jedinečnou oázu pohody a odpočinku a vytvořte v ní tu pravou vánoční náladu díky vhodným dekoracím. Rozhodně je z čeho vybírat.