info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O matracích Základní péče o vaše matrace ve čtyřech krocích

Základní péče o vaše matrace ve čtyřech krocích

S naší matrací každý den trávíme třetinu dne a celkově tak v posteli trávíme třetinu celého života. Tento čas z největší části trávíme spánkem a relaxací. Je to velmi důležitá součást našeho života a měla by být co nejpříjemnější. Proto bychom měli naší matraci věnovat alespoň základní péči. S námi zjistíte, že je to hračka.

S naší matrací každý den trávíme třetinu dne a celkově tak v posteli trávíme třetinu celého života. Tento čas z největší části trávíme spánkem a relaxací. Je to velmi důležitá součást našeho života a měla by být co nejpříjemnější.  Proto bychom měli naší matraci věnovat alespoň základní péči. S námi zjistíte, že je to hračka.

Základní péče o vaše matrace ve čtyřech krocích

Otáčení matrace jako prevence opotřebení

Tento bod je velice individuální, záleží totiž na tom, jak kvalitní vaše matrace je. Pokud jste si pořídili kvalitní matrace, není nutné je otáčet, protože jsou odolnější vůči proležení a dalšímu opotřebení. Jestli musíte matraci otáčet také poznáte podle toho, kolik nabízí pocitů ležení. Pokud se jedná například o čtyři pocity, matraci sice můžete otáčet zcela libovolně, ne však z důvodu menšího opotřebení stran, ale zcela podle vaší aktuální potřeby tuhosti matrace. U levnějších matrací se doporučuje dvakrát za rok matraci otáčet a snižovat tak míru opotřebení. Z dlouhodobého hlediska a také ze zdravotních důvodů je však lepší do své matrace investovat a koupit si kvalitnější kus. Přece jen se jedná o dlouhodobou investici.

Pravidelně v ložnici větrejte

Toto je naprosto základní, rychlá a přesto účinná rada. Ve vaší posteli, konkrétně v matraci se přirozeně během noci hromadí vlhkost, způsobená pocením, sliněním a podobně. Tuto vlhkost je nutné nechat odpařit, což se vám podaří vhodnou volbou roštu a pravidelným větráním v ložnici. Stačí nechat 15 minut otevřená okna a hned se vám bude spát příjemněji. Pravidelná péče o matraci taky zahrnuje občasné vysátí vysavačem.

Rošt a matrace musí dokonale ladit

Aby matrace měla správnou funkčnost a také delší životnost, je důležité, vybrat si k ní i správný rošt. Jak již bylo zmíněno, rošt pomáhá matraci dýchat. Vlhkost se tedy s matrace správně odvětrává jedině se správným roštem. I díky tomu si můžete užívat svěží a zdravý spánek.

Chránič matrací je již nezbytností

V naší nabídce najdete také chrániče matrací. Ty prodlužují životnost vaší matrace nejvýrazněji. Chránič totiž vstřebává vlhkost, pot, ale chrání matraci i před občasnými nehodami a nečistotami. Chránič z matrace můžete sundat podobně jako její potah a vyprat jej v běžné pračce na prádlo. To byste měli dělat několikrát do roka. Zajistíte si tak čisté prostředí ve vaší posteli a zároveň výrazně prodloužíte životnost vaší matrace.