info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O spánku Psychická pohoda jako strážce klidného spánku

Psychická pohoda jako strážce klidného spánku

Mezi faktory, které příznivě ovlivní Váš spánek, se počítá i prostředí a hlavně psychická pohoda, pocit bezpečí je pro klidný spánek velmi důležitý. Tento pocit Vám pomohou zajistit bezpečnostní dveře, kvalitní zámek a v neposlední řadě také trezory či sejfy.

Všichni chceme kvalitní a ničím nerušený spánek, po kterém se ráno vzbudíme odpočatí a plní energie do nového dne. V čem tkví tajemství? Největší podíl na tom má kvalitní postel a lůžkoviny. Ať už sáhnete po čalouněné posteli nebo té z masivu, pozornost věnujte hlavně matraci, která s odpovídajícím roštem tvoří páteř celé postele. Tento výběr je klíčový pro správnou oporu těla. Pak už jen zbývá pořídit polštář, který se postará o tom, aby vás ráno nebolela hlava či krční páteř a s chutí se můžete zabořit do pohodlného povlečení a užívat si ničím nerušený spánek.

Psychická pohoda jako strážce klidného spánku

Pohodlí i psychická pohoda

Mezi faktory, které příznivě ovlivní váš spánek, se počítá i prostředí a hlavně psychická pohoda. Velmi často se stává, že strach, stres či jiné negativní emoce způsobují nespavost a poruchy spánku, které lehce mohou přejít do své chronické fáze. Ať už člověka trápí problémy v zaměstnání, osobní problémy či zdravotní stránka, domov a zejména pak ložnice by měli být místem, kde se budete cítit příjemně a v bezpečí. To zvláště platí v oblastech, kde je vysoká kriminalita.

Před tímto problémem vás mohou ochránit bezpečnostní dveře, kvalitní zámek a v neposlední řadě také trezory či sejfy.

Chraňte si to, co milujete

Trezory slouží k úschově majetku před odcizením a je jedno, jestli máte v plánu uschovat cennosti, firemní či osobní dokumenty, peníze, zbraně nebo jakoukoliv další věc, která má pro vás nevyčíslitelnou hodnotu.

Nejčastěji se setkáte s trezory do nábytku či trezory do zdi. Malý trezor se hodí i do ložnice, klidně vedle postele, a vy tak můžete mít cennosti na dosah ruky. Další variantou jsou trezory do podlahy, které můžete umístit kdekoliv v bytě.

Nejen, že budete mít klidnější spánek, když veškeré vámi uložené věci budou v bezpečí, ale i vy sami se budete cítit mnohem lépe. Kromě samotného umístění je nejdůležitější i jejich správné upevnění, které doporučujeme přenechat na specializovanou firmu, která vám doloží jeho správnost a budete tak mít jistotu, že práce byla odvedena kvalitně. Výhodou potom je, že po konzultaci s pojišťovnou a vybrání vhodného modelu podle jejich tabulek, který splňuje jistou třídu zabezpečení, lze získat část peněz z pořizovací ceny zpět.

Druhou možností je pořízení sejfu, který ovšem na rozdíl od trezoru nemá certifikaci a neumožňuje připojištění obsahu.