info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O matracích Matrace a rošt, spojení na celý život

Matrace a rošt, spojení na celý život

Zatímco postel ve vaší ložnici musí odpovídat především vkusu a představám o designu, materiálech a barvách, matrace a rošty zajišťují váš komfort během spánku a musí vyhovovat hlavně z hlediska ortopedického.

Kvalitní spánek vám zaručí pouze správná souhra mezi roštem a matrací, kdy oba produkty jsou pro zdravý spánek velmi důležité. Pokud jste v situaci, kdy vybíráte novou postel nebo matraci, nepodceňujte důležitost roštu. Naše rada: investujte vždy alespoň do základního typu lamelového roštu, který se od uložení matrace na pevnou desku nebo latě výrazně liší tím, jak dokáže podpořit vlastnosti matrace. Trh je v oblasti postelových roštů velmi různorodý, proto vám naši spánkoví specialisté rádi poradí s konkrétními dotazy.


Rošt lamelový Duostar

Rošt prodlužuje životnost vaší matrace

Výběr kvalitního roštu se přímo odráží na životnosti vaší matrace, ať už pěnové matrace či pružinové. Pro maximální využití všech benefitů dané matrace je důležité myslet i na kvalitní uložení v podobě roštu. Rošt zabezpečuje nejen správné uložení matrace, ale také její dostatečnou vzdušnost a odvětrání vlhkosti. Omezuje tak riziko výskytu zdravotně závadných plísní a roztočů. Umístění jakékoliv matrace na sololitové desky, které nemohou zaručit dokonalé odvětrávání vlhkosti, není nejšťastnějším řešením. Se základním typem nepolohovatelného lamelového roštu nikdy neuděláte chybu.

Segmentové nebo lamelové rošty

Rošty podle provedení podpůrných prvků rozdělujeme na dvě základní skupiny – lamelové a segmentové. Lamelové rošty se odlišují uložením jednotlivých lamel, šířkou, počtem a u vyšších modelů můžeme nastavit jejich tuhost v oblasti beder nebo ramen.
 
O poznání kvalitnější rošty se nacházejí ve skupině segmentové. Zde vás překvapí dokonale pružná podpora těla, která optimálně rozloží vaši váhu. Každý segment přitom reaguje na váhu těla samostatně a lze nezávisle nastavit jeho tuhost.


Segmentový rošt Tempur Flex

Ještě vyšší komfort s polohovatelným roštem

Rádi se uvelebíte v posteli s dobrou knihou nebo rádi sledujete televizi z postele? Pak by neměly uniknout vaší pozornosti postelové rošty s možností polohovaní. Základním modelem v této oblasti jsou rošty polohovatelné ručně v oblasti nohou a zad. Poskytnou vám vyšší komfort při spánku a cenově se pohybují v nižších hladinách. V nabídce je najdete i ve výklopné variantě pro snadný přístup k úložnému prostoru. Nejvyšší dostupný komfort poskytují motorem polohovatelné rošty, které plynule mění svou polohu. Jejich nevýhodou může být u postelí s úložným prostorem právě motor, který zabírá více místa.

Vhodnost polohovatelných roštů podle typu matrace

Při vybírání nového roštu je zapotřebí myslet vždy i na kompabilitu s jednotlivými typy matrací. Rošt, který nelze polohovat lze spárovat s jakýmkoliv typem matrace. Na rozdíl od toho je polohovatelný rošt vhodný pro matrace pěnové, gelové, latexové i taštičkové pružinové. Naopak se výrazně nedoporučuje jeho užití s pružinovou matrací.  


Polohovatelný rošt Tempur