info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O matracích Lidé stále vybírají matrace nejčastěji podle ceny…

Lidé stále vybírají matrace nejčastěji podle ceny…

Když nás z ničeho nic rozbolí záda a ráno vstáváme z postele „celí polámaní“, zamíříme obvykle k lékaři. Jen málokdy nás napadne otázka: Spím na správné matraci? Proč taky. Vždyť na ní spím už patnáct let a nikdy mi nic nebylo! Ale v některých případech právě spaní na nevhodné matraci…

Když nás z ničeho nic rozbolí záda a ráno vstáváme z postele „celí polámaní“, zamíříme obvykle k lékaři. Jen málokdy nás napadne otázka: Spím na správné matraci? Proč taky. Vždyť na ní spím už patnáct let a nikdy mi nic nebylo! Ale v některých případech právě spaní na nevhodné matraci zdravotní problémy jen zhoršuje.

Jenže… Lidé obecně dají přednost rekonstrukci kuchyně, koupi nové televize, novým závěsům nebo i povlečení a na matraci si obvykle ani nevzpomenou. Je takřka neviditelná, zatímco pohled na novou kuchyni nás zahřeje, matraci schovanou pod plachtou a zavalenou polštáři a peřinami téměř nevnímáme. A to je první velká chyba!

Lidé vybírají matrace podle ceny

Lidé u nás ještě stále nemají vžité pravidlo, že matrace by se měla měnit nejlépe po 8 až 10 letech užívání a že při její koupi by měli dbát především na to, aby odpovídala jejich váze a způsobu spaní. Většina zájemců vybírá matrace podle dřívějších zkušeností a ceny, což je samozřejmě špatně. Na jednu stranu se při koupi matrace nevyplatí šetřit, ale ani nejdražší matrace nemusí být pro každého nejhodnější. Pozitivní je, že v poslední době se lidé častěji zajímají alespoň o prodyšnost a cirkulaci vzduchu v matraci a také o její údržbu.


Jak vybrat nejvhodnější a nejpohodlnější matraci?

V první řadě při výběru nespěchejte

Při výběru je nutné si uvědomit, jak v noci nejčastěji spíme, zda na zádech, na boku či na břiše. Poloha na zádech vyžaduje obecně středně tvrdou matraci, tělo by se mělo lehce zabořit, ale ne příliš, pod bedra bychom měli být schopni vložit dlaň. Při poloze na boku je vhodná nejměkčí matrace. Je správné, když se do matrace zaboří ramena a boky, páteř by měla zůstat rovná. A pokud je zákazníkova nejoblíbenější poloha na břiše, doporučujeme vybírat z tvrdších matrací.

Lidé vybírají matrace podle ceny 2

Pokud se rozhodnete koupit novou matraci, je dobré ověřit si i to, zda má vaše postel vhodné rošty. V současnosti jsou asi nejpoužívanější lamelové rošty. Ty lze v kombinaci s rámem použít jako základ pod pružinové, pěnové i latexové matrace. Pokud zákazník vyžaduje větší pohodlí v posteli nebo má i jakékoli zdravotní potíže, je dobré zvážit pořízení nastavitelných lamelových roštů, a to buď ve střední části nebo v oblasti hlavy a nohou. Postel pak může sloužit i k pohodlnému sezení, a to i s nohama nahoře.

Výhodou je, že rošty a matrace lze vybírat zvlášť, takže i v manželské posteli mohou mít partneři každý jiný rošt i matraci podle svých požadavků.. Rozhodně je dobře, když výběru věnují dostatek času a zváží všechna pro a proti. Odměnou jim pak bude klidný a ničím nerušený spánek a příjemné probuzení bez bolesti zad!

Lidé vybírají matrace podle ceny 3

Zdroj: http://www.literatky.cz/aktuality/143-lide-stale-vybiraji-matrace-nejcasteji-podle-ceny%e2%80%a6