info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O matracích Jakou matraci zvolit v pokročilém věku? 1. díl

Jakou matraci zvolit v pokročilém věku? 1. díl

Průměrná životnost matrace je 5 až 10 letech, takže je logické, že nám během života nebude stačit ani jedna, ani dvě matrace. Navíc v každém období života jsou pro nás důležité jiné priority a to platí i pro výběr matrace.

Průměrná životnost matrace je 5 až 10 letech, takže je logické, že nám během života nebude stačit ani jedna, ani dvě matrace. Navíc v každém období života jsou pro nás důležité jiné priority a to platí i pro výběr matrace.

Jakou matraci zvolit v pokročilém věku? 1. díl

Čím vyšší, tím pohodlnější

Při výběru matrace pro seniory hraje výška matrace opravdu důležitou roli. Obecně platí, že čím vyšší matrace, tím lepší a to hned z několika důvodů. Z vysoké matrace a tím i postele se vám bude lépe vstávat, protože už při sezení na matraci máte kolena vysoko a matrace vám pomůže z postele vyklouznout rychleji. Stejně tak ulehání do postele je mnohem pohodlnější.

U vysokých matrací také většinou platí, že mají vysokou a velmi kvalitní základnu paměťových a studených pěn.

Co nejtužší matraci? Ne, právě naopak.

Většinou mezi lidmi panuje představa, že pro starší lidi je lepší tuhá matrace kvůli její pevnosti. Je to však omyl. Většině starších lidí naopak vyhovuje měkčí matrace, na které si více odpočinou jejich svaly. Na tvrdé matraci doporučujeme spát mladších osobám a s přibývajícím věkem by se tuhost měla snižovat. Starší lidé si na tvrdé matraci tolik neodpočinou, ráno se pak budí s bolestmi kloubů, svalů a celkově rozlámaní. Vybírejte tedy matrace středně tuhé a méně.

Další rady najdete v druhém díle našeho článku. Naši odborníci na prodejnách jsou připraveni radit vám s výběrem matrace v jakémkoliv věku, od batolete až po důchodce. Neváhejte tedy a zastavte se u nás.