info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.

Čtyři tipy jak na dokonalou ložnici

Ložnice patří k nejoblíbenějším místům v naší domácnosti. Spadá totiž do klidové zóny, prožíváme tady příjemné chvíle odpočinku a relaxace i vášnivé okamžiky s partnerem. Dříve jsme měli tendenci zařizování tohoto pokoje odbývat, často tak sloužil jako odkladiště a skladiště nejrůznějších věcí, žehlírna či pracovna. Ty doby jsou ale naštěstí pryč.

Ložnice patří k nejoblíbenějším místům v naší domácnosti. Spadá totiž do klidové zóny, prožíváme tady příjemné chvíle odpočinku a relaxace i vášnivé okamžiky s partnerem. Dříve jsme měli tendenci zařizování tohoto pokoje odbývat, často tak sloužil jako odkladiště a skladiště nejrůznějších věcí, žehlírna či pracovna. Ty doby jsou ale naštěstí pryč.

Uvědomili jsme si totiž, že na kvalitě našeho spánku se podílí nejen to, na čem spíme – tedy pohodlná postel s kvalitní matrací, ale i prostředí, které nás obklopuje. Navoďte si tady proto tu správnou intimní a útulnou atmosféru pomocí bytových doplňků. Poradíme vám, jak na to.

Čtyři tipy jak na dokonalou ložnici

Nebojte se barev

I správně zvolená barva vám může pomoci s lepším usínáním. Neutrální a přírodní odstíny jako je hnědá, krémová, bordó či olivově zelená totiž navozují pocit bezpečí. Máte-li ráno naopak problém dostat se z postele, pak si pokoj vymalujte pastelovými barvami, ideální je žlutá nebo oranžová.

Navoďte si pohodu

Obklopte se věcmi, které máte rádi, a líbí se vám. Vystavte si tady fotorámečky s oblíbenými fotkami rodiny nebo si vytiskněte momentky z dovolených, které vám budou připomínat příjemné okamžiky. Vybírejte takové, které navozují klid, důvěru, bezpečí a pocity radosti a štěstí, ideální jsou například motivy přírody.

Vsaďte na textil

Interiér ložnice pomohou vylepšit a zahřát i různé polštáře, povlaky, přehozy a deky. Jejich výhodou je, že s nimi můžete doslova kouzlit, lehce je totiž vyměníte za jiné a celý prostor tak během chvíle získá úplně novou tvář. Nebojte se barevných obrazců, proužků ani zajímavých potisků. Chcete-li prostoru dodat na honosnosti, pak na sebe přehozy a deky vrstvěte. Tímto způsobem proměníte i obyčejnou postel v jednu velkou dekoraci.

Zapojte všechny vaše smysly

Ložnice je místem, které musí vonět. Váš čich byste proto neměli ochudit. Právě vhodná vůně vás příjemně naladí ke spánku anebo ve vás naopak probudí vášeň. Vyzkoušet můžete vonné svíčky, tyčinky či vosky do aromalamp. Vybírejte vždy jemné vůně, které budou příjemné a nerozbolí vás z nich hlava.