info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.

Co znamená zdravotní matrace?

Pojem zdravotní matrace je většinou všeobecně nesprávně používán. Nevěřte jen tak reklamám, které nabízejí zdravotní matrace. To co se v nich uvádí musí být podloženo seriózními zkouškami. Přečtěte si více o zdravotních matracích a jak to s nimi vlastně je.

Pojem zdravotní matrace je většinou všeobecně nesprávně používán. Nevěřte jen tak reklamám, které nabízejí zdravotní matrace. To co se v nich uvádí musí být podloženo seriózními zkouškami. Jakékoliv označení "zdravotní" matrace může být použito jen tehdy, když k tomuto označení bylo vydáno osvědčení a závazné rozhodnutí příslušných autorizovaných osob (akreditovaných zkušeben).

Zdravotnické prostředky lze definovat jako nástroje, přístroje, pomůcky či materiály určené k prevenci, mírnění nemocí, vyšetření a diagnóze, náhradě fyziologického procesu či anatomických struktur a zejména pro kompenzaci různých zdravotních postižení. Prostředky musí být klinicky testované a přístroje s bezpečnostním atestem schválené vyšší státní autoritou: Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Tyto výrobky jsou také zařazeny do snížené sazby DPH.

Matrace jako takové však nejsou v České republice zažazeny na seznam zdravotních pomůcek a nevztahuje se na ně tedy ani snížená sazba DPH. Jako "zdravotní" je potřeba matrace vnímat ve smyslu použití kvalitních materiálů a ortopedického působení na tělo spáče. Mohou být navrženy tak, aby předcházely bolestem zad nebo je mírnily a poskytovaly co nejkvalitnější spánek. Tyto vlastnosti a kvalita materiálů jsou doloženy patřičnými certifikáty.

U ProSpánku Vám tedy nebudeme tvrdit, že kupujete "zdravotní" matrace se sníženou sazbou DPH. Nabízíme Vám matrace velmi kvalitní, které poskytují zdravý spánek a jejich vlastnosti jsou doloženy následujícími certifikáty:

TEMPUR

 

PerDormire

Co znamená zdravotní matrace? Co znamená zdravotní matrace? 2   

Co znamená zdravotní matrace? 3 Co znamená zdravotní matrace? 4 Co znamená zdravotní matrace? 5