info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.

Jak vybrat vhodný polštář?

Polštář pomáhá držet hlavu ve správné pozici, zabraňuje bolestem hlavy, ramen, šíje a dokonce i chrápání. Nabídka polštářů se stále rozšiřuje, proto může být výběr toho nejvhodnějšího trochu oříšek. Rozlišujeme polštáře podle materiálu, tvaru a dokonce i jejich výšky.

Výška polštáře

Nejprve se rozhodujte podle vaší matrace. Vysoký polštář ocení zejména majitelé měkčí matrace, širokých ramen a milovníci spánku na boku, kterým zajistí lepší podporu hlavy. Naopak nižší polštář je vhodný pro tvrdší matraci a při spánku na zádech nebo na břiše.

Poté přichází na řadu tvar. Vhodný tvar polštáře můžete zvolit podle vaší oblíbené polohy spánku.

Materiál

Materiálů je celá řada. Pokud nejste zrovna zastáncem klasiky z peří, určitě si vyberete z materiálů využívající přednosti paměťové pěny, z bio pěny na bázi přírodních surovin, studené pěny nebo polštáře z jedinečného materiálu TEMPUR.

Paměťová (líná) pěna

Přizpůsobuje se tvaru těla a snižuje tlakové body. Díky tomu také tlumí nutnost pohybu během noci a vytváří kvalitnější podmínky pro náš spánek, což jistě ocení nejen osoby s lehkým spaním. Speciálním druhem je bio paměťová pěna, která je velmi pružná a je vhodná pro alergiky nebo osoby se sennou rýmou. U bio pěn jsou totiž tradiční složky nahrazeny přírodními oleji.

Materiál TEMPUR®

Dalším druhem jsou polštáře z materiálu TEMPUR, které se přizpůsobují přirozenému zakřivení hlavy a šíje a díky tomu poskytují optimální podporu a klidný spánek. Více o materiálu TEMPUR se dozvíte v článku: Jak vybrat polštář TEMPUR.

Gelové polštáře

Jednou z výhod těchto polštářů jsou ortopedické vlastnosti. Polštáře jsou vyrobené z paměťové pěny v kombinaci s gelovými segmenty v oblasti krční páteře. Gel v polštářích rozkládá tlak tak, že v průběhu spánku není narušen krevní oběh a spánek je klidnější. Vyznačují se navíc vynikající regulací teploty.

Výběr polštáře, ač se nezdá, je velmi podstatný. Uleví vám od bolesti a dámy jistě ocení kosmetické účely. Vhodným polštářem se chráníte před otoky očí. Polštář je také vhodné jednou týdně převlékat, nečistotou na polštáři si totiž ucpáváte póry a vaše pokožka může mírně zčervenat.