info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O matracích Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 1. trimestr

Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 1. trimestr

Pro nastávající maminky a jejich potomka je důležitý každý krok už během těhotenství. Vše, co maminka během tohoto krásného období dělá a prožívá, přímo ovlivňuje i vývoj plodu. Jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje kvalitu našeho života, nejen během těhotenství, je i zdravý spánek. Jak na něj si povíme v našem novém článku.

Pro nastávající maminky a jejich potomka je důležitý každý krok už během těhotenství. Vše, co maminka během tohoto krásného období dělá a prožívá, přímo ovlivňuje i vývoj plodu. Jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje kvalitu našeho života, nejen během těhotenství, je i zdravý spánek. Jak na něj si povíme v našem novém článku.

První tři měsíce těhotenství mohou být naprosto klidné a budoucí maminka vlastně ani nemusí zjistit, že se maminkou stane. Těhotenství vám může pomoci odhalit těhotenský hormon hCG. Častější jsou však případy maminek, které své těhotenství prožívají intenzivně už od samého začátku. Mohou se objevovat typické ranní nevolnosti, které některé ženy mají opravdu silné. Jak si tedy udržet kvalitní spánek i během prvních měsíců těhotenství?

Klidný a zdravý spánek v těhotenství – 1. trimestr

Čistá mysl = klidný spánek

Ať už je těhotenství plánované nebo ne, přináší sebou nejistotu, strach a další negativní emoce. Žena začne přemýšlet, jestli to zvládne a zda je připravena ona i její partner. Musí mít jistotu, že se má o koho opřít. Přichází také komplikace v zaměstnání. Pokud jsou ranní nevolnosti opravdu silné, může mít žena problémy chodit do zaměstnání v brzkých ranních hodinách apod. Psychická pohoda je však u těhotných žen velmi důležitá. Proto si dejte čas na přemýšlení, vyrazte do přírody a srovnejte si myšlenky. Usínejte s čistou hlavou, bez negativních myšlenek a přemýšlení o budoucnosti nechte až na ráno. Myslete raději na něco příjemného, ale ne příliš konkrétního. Zaměstnávejte svoji mysl během dne, ale večer ji už nechte odpočinout. Vaše tělo i mysl to budou v následujících měsících potřebovat.

Matrace jako důležitá podpora

Nejen v prvních měsících se budete cítit více unavená. Vaše potřeba spánku se zvýší a únava se může objevovat i během dne. Nebraňte se zdřímnutí přes den. Dočerpáte alespoň trochu energie a budete se cítit více fit.

Důležité také je, nejenom kolik času strávíte spánkem, ale také na čem spíte. Kvalitní matrace prokazatelně zlepšuje váš spánek. Vybírejte matrace, které vám zajistí pevnou oporu těla a rozloží tlak a váhu těla do celé plochy matrace. To vám zajistí lepší odpočinek pro vaše svaly a tím i více energie do dalšího dne. Navíc s přibývajícími týdny vašeho těhotenství, kdy i vaše bříško bude čím dál větší, budete hluboký, zdravý spánek a regeneraci svalů více a více potřebovat.

S výběrem té správné matrace vám mohou nejlépe poradit naši spánkoví experti na prodejnách. Zastavte se na některé z nich.