info@prospanek.cz
+420770100440
poradenská linka je dostupná Po - Pá od 8:00 do 18:00 a So - Ne od 9:00 do 16:00
Menu Zavřít
0 0 Kč
Váš košík je zatím prázdný.
Úvodní strana Blog O postelích 5 kritérií, podle kterých si nejčastěji vybíráme postel

5 kritérií, podle kterých si nejčastěji vybíráme postel

Pojďme si představit pět kritérií, podle kterých si nejčastěji vybíráme svoji novou postel a nechte se inspirovat při výběru.

Vaše ložnice už potřebuje nový kabát, starý nábytek už dosloužil a je nutné jej vyměnit, i stěny by už snesli novou výmalbu. Poznáváte se v této situaci? Nebo naopak zařizujete zcela nové hnízdečko pro váš odpočinek a každodenní snění? Pojďme si představit pět kritérií, podle kterých si nejčastěji vybíráme svoji novou postel a nechte se inspirovat při výběru.

5 kritérií, podle kterých si nejčastěji vybíráme postel

1. Cena

Naprosto zásadní roli při výběru snad jakéhokoli sortimentu hraje cena. Přirozeně se musíme řídit nějakými svými možnostmi a rozpočtem, který si stanovíme. Mít nějaké zdravé mantinely je dokonce žádoucí, měli bychom však být realističtí. Jako u většiny sortimentu, i u postelí platí, že kvalitnější a masivnější materiály se odrazí na ceně. Neděste se však zbytečně dopředu. V naší nabídce postelí najdete všechny cenové kategorie. Při výběru na e-shopu je také velmi užitečné využívat filtry výběru, které vám velmi usnadní práci při hledání té pravé postele pro vás. 

TIP: Mezi nejkvalitnější postele patří postele z masivu. Tyto postele jsou pevné a dlouho vydrží. U nás najdete postele z dubu, buku a borovice. Nabízíme je v přírodní barvě, ale i v různých barvách a s různou úpravou. Vybírat můžete manželské postele z masivu i jednolůžkové.

2. Velikost

Postel pro jednoho nebo pro dva? Nebo snad potřebujete atypický rozměr postele? Postel v ložnici zabere poměrně velké množství místa a proto není divu, že i tento faktor významně ovlivňuje náš výběr. Pokud jste student a vybíráte postel do svého dočasného bytu, nebo je vaším cílem postel pro dítě, které již vyrostlo z klasické postýlky pro batolata, postačí vám praktické jednolůžko. U nás najdete levné jednolůžkové postele, jednolůžkové postele s úložným prostorem i dvoupatrové postele ideální do menšího dětského pokoje. 

TIP: Přečtěte si článek o tom, kdy vyměnit postýlku za dětskou postel.

Avšak dospělým lidem se stávajícím bydlením, které se nebude měnit každých pár měsíců, doporučujeme pořídit si již lůžko pro dva, i přesto že třeba momentálně žádného partnera nemáte. To se může vždy rychle změnit a je zbytečné pořizovat si jednolůžko a za pár měsíců postel pro dva. V budoucnosti se vám jistě bude hodit větší postel a prozatím se na ní můžete alespoň pořádně roztáhnout. Klasická velikost manželské postele je 180 x 200 cm. Vybrat můžete i postel s menší velikosti např. 160 x 200 cm nebo jeden a půl lůžko o velikosti 140 x 200 cm

Dalším kritériem může být i výška postele. Vysoké postele jsou skvělé pro všechny, kterým se špatně vstává. Ocení je zejména starší lidé a senioři. Výšku postele doporučujeme vybírat i s ohledem na výšku matrace, které se dělají v různém rozměru.

3. Barva a materiál

Sladit celý interiér ložnice není jednoduchý úkol, avšak rozhodně není nemožný. Z toho nepřeberného množství barev, variant a materiálů by se jednomu i hlava zatočila. Nejprve bychom měli zvolit mezi přírodním dřevem a nebo čalouněnou postelí. Oblíbené jsou již zmiňované postele z masivu. Krásnou vzdušnou ložnici vytvoříte například díky dubovému nebo bukovému dřevu, které si máte možnost vybrat v různých odstínech tmavých i světlých barev. Velmi oblíbené jsou bílé ložnice. U nás najdete kvalitní bílé postele i noční stolky. I čalouněné postele se stále těší velké oblibě díky jejich široké škále barev, materiálů a variant.

4. Kvalita

Postel si většinou vybíráme na několik příštích let. Proto bychom měli volit opravdu kvalitní postele, s pevným konstrukčním kováním, z kvalitního materiálu a nezapomínejme ani na povrchovou úpravu dřeva. V případě masivních postelí je výbornou volbou povrchová úprava postele směsí oleje a vosku, kdy olej proniká do hloubky 1 – 2 mm do dřeva. Vosk zůstávající na povrchu pak vytváří hedvábný lesk. Tato úprava navíc usnadňuje i údržbu postele, ke které vám bude stačit již jen suchý nebo lehce vlhký hadřík.  

5. Praktičnost

Postel také vybíráme tak, aby byla nejen krásná a designová, ale také praktická. Pokud potřebujeme prostor navíc, je dobré zaměřit se na úložný prostor pod postelí. Může mít podobu výsuvných boxů, ale stejně tak skvělá je i varianta, kdy máme pevný úložný prostor vevnitř postele a dostaneme se k němu zdvihnutím roštů a matrace.  Nezapomeňme ani na postele typu boxspring, kdy získáváme tzv. balíček vše v jednom – postel, rám, rošty a také matraci.

 

Všechny tyto kritéria vám můžeme splnit v naší nabídce postelí Prospánek. Stačí si jen vybrat nebo se zastavit na nejbližší prodejně.